Presentasjon av Forleggerforeningens læremiddelutvalg

Publisert 23.03.2017

Forleggerforeningen har til sammen 10 utvalg som jobber med politikkutvikling, er rådgivende organ og følger opp løpende saker innenfor sine områder. Denne uken møter vi læremiddelutvalget, presentert ved leder i utvalget, Svein Skarheim.

Vår forlengede arm inn mot EU

Publisert 14.03.2017

Kristenn Einarsson deltok tidligere denne uken på møte i den europeiske forleggerforeningen (FEP) i Brüssel. Her er hans rapport fra møtet der merverdiavgift på e-bøker og opphavsrettslige spørsmål var sentrale diskusjonstema.

Høringsmøte om ny åndsverklov

Publisert 25.01.2017

Kulturdepartementet gjennomførte mandag 23. januar et høringsmøte om ny åndsverkslov. Advokat Mathias Lilleengen fra Bing Hodneland presenterte Forleggerforeningens standpunkter på møtet.

Nominer til Gullboken nå

Publisert 23.01.2017

8. juni 2017 kåres Gullboken i kategoriene Årets utgivelse, Årets markeds- eller formidlingstiltak, Årets redaktør og Årets bokhandler, og det er opp til alle i bransjen å sende inn de de mener at skal vurderes av juryen.

Nominer til IPAs Prix Voltaire

Publisert 18.01.2017

Det er nå mulig å nominere til Den internasjonale Forleggerforeningens (IPA) ytringsfrihetspris, Prix Voltaire. I 2016 gikk prisen til den Saudiarbiske bloggeren Raif Badawi, som blant annet ble nominert av Den norske Forleggerforening.

Guide til Marrakeshtraktaten

Publisert 11.01.2017

Marrakesh-traktaten er en internasjonal avtale for tilretteleggelse av tilgang til publiserte verker, for personer som er blinde, svaksynte eller på annen måte pga funksjonshemming er forhindret fra å lese tekst fra papir eller skjerm. Traktaten vil få stor betydning i andre land hvor det ikke har vært praksis for denne type produksjon og utlån for blinde og svaksynte. Derfor har den internasjonale forleggerforeningen utarbeidet en egen guide for forleggere. Deres pressemelding kan leses her.

Vinnere av Brageprisen 2016

Publisert 28.11.2016

Brageprisene for 2016 ble delt ut onsdag 23. november under en festforestilling i Dansens hus. Nedenfor kan du lese om vinnerbøkene og utdrag fra juryens begrunnelse.

Brageprisen deles ut 23. november

Publisert 11.11.2016

De nominerte bøkene til Brageprisen 2016 ble offentliggjort på en pressekonferanse på Deichmanske hovedbibliotek 1. november, klokken 12.00. Selve prisen deles ut den 23. november på dansens hus i Oslo.

Forleggerforeningen søker rådgiver

Publisert 13.10.2016

Forleggerforeningen lyser ut ett års vikariat som rådgiver, med søknadsfrist 1. november. Vi leter etter en initiativrik, tydelig og trygg person som har gode evner til samarbeid og kommunikasjon. Personen vi søker vil drifte våre nettsider og SoMe-profiler, ha ansvar for utredninger og være involvert i vårt policyarbeid.